De Finse Kota | Uw droom is onze uitdaging!

Reacties…

Wij tonen u graag enkele reacties en foto’s die we mogen ontvangen van enkele klanten na het plaatsen van hun Finse Kota.

Tim en Isabelle – Sensibelle – Wezemaal

Een Finse kota in de tuin. Wie had gedacht dat we dat ooit zouden hebben? Na de warme ontvangst bij Stefan thuis, waarbij hij zijn tijd nam om alles goed uit te leggen, waren we meteen overtuigd. We hadden er even aan gedacht  de Finse kota als bouwpakket zelf in elkaar te zetten, maar zijn zeer blij dat we met Stefan in zee zijn gegaan.

Stefan is een toegewijde harde werker die steeds zijn afspraken stipt nakomt. We moesten ons geen zorgen maken, want Stefan leidde het hele project van A tot Z. Hij heeft vast en zeker kennis ter zake. Toen het bouwpakket hier arriveerde, bleken niet alle planken de juiste maat te hebben. Voor Stefan was dit geen enkel probleem. Hij heeft voor alles het juiste gerief en de adequate kennis.

Bij Stefan is waterpas echt waterpas. We zijn zeer tevreden van zijn aanpak en kunde. Heel tevreden met onze gezellige Finse kota die superstevig staat en erg handig werkt met de verstelbare schoorsteen, zodat we niet teveel rookontwikkeling hebben tijdens het aanmaken van het vuur. Stefan heeft alles in de kota op maat aangepast voor ons, zodat de kota zo gebruiksvriendelijk mogelijk is en er mooi en gezellig uitziet.

In de kota stappen, is voor ons even in een andere wereld komen. Niet alleen voor ons en onze vrienden, maar ook voor de Sensibelle tienergroepjes die hier voor coaching komen, is het heel fijn vertoeven in de kota (of het kabouterhuisje zoals sommige kinderen het liever noemen). Samen in een ronde rond het knetterende vuur zitten, zet gewoon de ideale sfeer om tot mooie gesprekken en verbinding te komen.

Stefan, hartelijk dank voor je toewijding! We zijn blij dat we jou hebben leren kennen.

Tim, Isabelle, Jonathan , Noah en de Flynn.

www.sensibelle.be

Familie Engelen – Van den Broeck – Kapelle op den Bos

Na onze zoektocht voor de aankoop en plaatsing van een Finse kota, zijn wij bij de firma Pelgrimscompany terechtgekomen.

Dankzij de grote vakkennis van Stefan is onze droom kota tot stand gekomen. Van A tot Z heeft Stefan dit project uitgewerkt en uitgevoerd. Van de grondwerken tot de opbouw van de Ovaali, als de afwerking van de elektriciteit en verlichting werden door de firma Pelgrimscompany verwezenlijkt.

Wij zijn zeer onder de indruk van de vele kwaliteiten die de vakman Stefan bezit. Hij komt zijn afspraken stipt na. Wij zijn alvast heel tevreden van zowel de service vooraf, levering, plaatsing en dienst na verkoop.

Wij vinden het een geslaagde investering, om tijdens ons pensioen, zoveel als mogelijk samen met kinderen, familie en vrienden, met een hapje en een drankje van de warmte van de grill en gezelligheid van de kota te genieten.

Spaar geen centen, maar goede momenten!

Bedankt Stefan voor het mooie werk!

Familie Engelen – Van den Broeck

Philip & Alcira – Rikkeshoeve – Sint Truiden

Voor onze  B&B | vakantiewoning geloven we in de meerwaarde van een Kota Grill House, gewoon voor de gezelligheid rond het vuur of voor het creatieve grillen en culinair genieten. Het resultaat van onze zoektocht naar een leverancier leidde ons constant naar bedrijven die het wel kunnen leveren maar ons te weinig vertrouwen gaven voor het plaatsen. Voor ons was het belangrijk iemand te vinden die van A tot Z het werk voor zich kon nemen. Zo kwamen we bij Stefan terecht. Stefan geeft niets uit handen. Van uitgraven , fundering, opzetten, afwerken, schilderen, verlichting, … werkelijk alles. En als schrijnwerker is het millimeterwerk duidelijk zijn ding. Stefan mag uitkomen voor zijn fierheid waarmee hij uren, dagen, weken tot in de puntjes zijn pareltje heeft neergezet. Het was zijn prijs waard. Wij zullen die fierheid aan onze gasten graag doorgeven. Bedankt Stefan.

Philip & Alcira
rikkeshoeve | wellness-tresor

Familie Van Heuven – De Meyer – Ronse

Wij waren onlangs op verlof in Hasselt, bij de vakantiewoning Op de Borgt.  We hebben daar kennisgemaakt met het fenomeen “kota”, en we waren er dol op.

Deze kota werd geplaatst op een Padouk vlonder omwille van een hoogte verschil op het terrein.

Familie Van Heuven – De Meyer Ronse.

Cantens Patrick – Durbuy

Beste Stefan,

Wij hebben dit weekend de kota op een feestelijke manier ingehuldigd, de reacties waren bewonderingswaardig!

Ik ben zeer tevreden over het geleverde werk, niks was u teveel om op elke vraag een antwoord te bieden , steeds was u bereid om aanpassingen te doen, ik heb u ervaren als een man dewelke leeft voor zijn werk, prachtige afwerking, een kant en klare oplossing voor diegene dewelke iets speciaals in gedachte heeft.

Ook werd de verlichting op een professionele manier afgewerkt, het is op en top genieten tijdens deze dagen.
Een grote dank voor het geleverde werk….één woord …TOP!

Cantens Patrick – Durbuy

Familie Van Hover – Aalst

Beste Stefan,

We hebben hier in het weekend de officiele opening van de kota gedaan: heel gezellig.

Groeten en bedankt voor het mooie werk.

Philip & Caroline

Steyvers Marc – Kinrooi

Aan de firma Pelgrims Company,

Wat was het fijn om samengewerkt te hebben met jullie. Niets was jullie teveel, alles werd met een glimlach gemaakt. Zelfs na dat we enkele keren de plannen wijzigden werd er met evenveel enthousiasme aan begonnen. Voor elk werk het juiste materiaal, qua gereedschap zijn ze ferm uitgerust. Aan de bekisting van het fundament kon ik al zien dat we met de juiste firma in zee waren gegaan. Afspraken werden nageleefd, tijdstippen gerespecteerd, de plaats netjes, proper en opgeruimd achter gelaten.

Stefan bedankt voor het realiseren van onze tweede verblijfplaats. Een aanrader voor elke “kota” liefhebber.

Marc, Nicole en Josefien

Daems Rik – Geel

Ik was reeds lang op zoek naar een mooi, ruim, duurzaam en decoratief tuinhuis, dat bovendien kon geplaatst worden in een hoek van mijn tuin.

Eerder had ik op een tentoonstellingspark in mijn buurt reeds een Finse kota gezien, dat mij erg beviel.

Doch dit leidde toen niet tot een aankoop, omdat de toenmalige verkoper deze kota uitsluitend als standaardpakket wenste te verkopen zonder enige mogelijkheid van aanpassing of maatwerk.

Geruime tijd later maakte ik toevallig kennis via een internetadvertentie met pelgrimscompany, die mij tot dan volslagen onbekend was.

Op mijn verzoek om mij een prijsofferte te bezorgen voor levering en plaatsing van een Finse kota van 25m2 op een te metsen stenen muurtje van circa 40cm samen met een plattegrond werd onmiddellijk positief gereageerd.

De bekomen prijsofferte was duidelijk en zeer gedetailleerd. Verschillende opties en eventuele alternatieve uitvoeringen kwamen aan bod.  Ook fotodocumentatie en technische gegevens werden mij bezorgd.

Opvolgend werd ik door pelgrimscompany gecontacteerd, om bij mij thuis vrijblijvend één en ander nader toe te lichten.

Tijdens deze bespreking zette hij ondermeer de plattegrond van de kota uit met een aantal houten piketten in de tuin.

Deze werkwijze gaf mij direct veel vertrouwen in de zaakvoerder, temeer ik merkte dat hij zeer deskundig was en de kota volledig zelf zou plaatsen samen met alle voorbereidende werkzaamheden.

Het waren dus GEEN goedkope verkoopspraatjes.

Ik heb bijgevolg bij hem met een gerust gemoed een kota besteld.

Vooraf werden de grondwerken en het gieten van de betonplaat door pelgrimscompany uitgevoerd.

Hierbij werd de betonplaat in 10-hoek-vorm uiterst nauwkeurig door de zaakvoerder opgemeten, zodat nadien het plaatsen van de kota geen problemen zou opleveren.

“Meten is weten” is duidelijk ook zijn motto!

Opvolgend werd begonnen met de metselwerken van het muurtje van circa 40cm hoogte waarop de kota zou geplaatst worden.

Hierbij werd een gekapte betongevelsteen van Edelbeton met plaatsing zonder voeg gebruikt.

Ook dit metselwerk werd door pelgrimscompany deskundig en met grote zorgvuldigheid gedaan.

De leveringstermijn voor de kota werd correct nageleefd.

De plaatsing verliep snel en probleemloos.

De aanpassing van de deur naar een hogere versie (t.g.v. het gemetselde muurtje) vormden geen probleem voor de zaakvoerder.  Hij is immers ook schrijnwerker met jarenlange ervaring.

In volledig hetzelfde hout van de kota werden ook 2 bloembakken gemaakt en geplaatst.

Zoals gevraagd werd de kota door pelgrimscompany zowel binnen als buiten behandeld met impregnant.

Rondom de kota werd door pelgrimscompany een diepe geul gegraven en opgevuld met kift en siergrint, om de dakafwatering te verzekeren zonder opspattend vocht en vuil.

Het geheel werd afgewerkt met een betonnen boordsteen.

Ook voor plaatsing van de elektriciteit en verlichting zowel binnen als buiten waren we bij pelgrimscompany aan het juiste adres.

Kortom het hele project werd door pelgrimscompany tot mijn grote tevredenheid volbracht.

Ik durf U pelgrimscompany dan ook van harte aanbevelen voor het aankopen en/of plaatsen van een Finse kota.

Daems Rik – Geel.

Familie Frison Boets – Mechelen

Grillkota 9m² uitvoering C met aanbouw 2.5m x 1.8 m geplaatst door Pelgrims Company.

De familie liet ons weten dat ze tevreden zijn van het geheel. Ook de aanbouw is een meerwaarde aan de kota, ze geven te kennen dat het heel handig is bij een avondje grillen als bijkeuken.

Verder geven ze te kennen dat het heel gezellig is om samen rond het vuur te grillen en te praten.

Wij wensen dan ook deze familie vele gezellige grill-avonden in hun Finse kota.

Familie Moensen Koersel

Grillkota 14m² en barrel slaapcabine 4 persoons geleverd door Pelgrimscompany

De grillkota en slaapbarrel worden gebruikt in kader van B&B.

Opbouw van de kota gebeurde  door de klant zelf.

Familie Walravens Oetingen

Grillkota 12m² uitvoering C geplaatst door Pelgrimscompany.

De familie Walravens liet ons weten heel tevreden te zijn van de aankoop en de uitgevoerde werken.

Ze vinden het heerlijk vertoeven in de gezellige warme kota waar het puur genieten is.

De kleurencombinatie werd door de familie zelf gekozen.

Het mag gezegd worden dat het er fraai uitziet met de warme kleuren.

De afwerking buiten de kota werd ook door Pelgimscompany verzorgd.

Wij wensen de familie Walravens dan ook vele gezellige ,ontspannende momenten in hun Finse kota.

Tiveron Scherpenheuvel-Zichem

Onze droomkota gewoon vakantie in onze eigen tuin geweldig toch.

Heerlijke momenten die wij al jaren beleven in onze behaaglijke grillkota.

Dat gevoel die sfeer hoe zal ik het zeggen je zou het moeten ervaren.

De warmte, de  gezelligheid van de kota . het samenzijn met familie en vrienden bij het haardvuur , feestjes, muziek beluisteren en zoveel meer.

Dat is telkens weer genieten.

B&B “Op de Borgt” Wellen

Voor onze nieuwe vakantiewoning ‘Op de Borgt’ in Wellen waren we op zoek naar een tuinhuisje zodat onze gasten bij minder goed weer ook kunnen genieten van onze landelijk gelegen tuin.  Na een zoektocht van enkele avonden op Google zijn we bij Stefan van Pelgrims Company terecht gekomen.

Aangezien wij nogal handig van aanleg zijn en niet verlegen om een uitdaging aan te gaan, hebben we in overleg met Stefan ervoor gekozen om deze kota zelf  te plaatsen.  Met de nodige info die we van Stefan gekregen hebben, de documentatie die bij de kota was en af en toe nog een telefoontje met Stefan is het ons vrij goed gelukt om de kota zelf op te bouwen.

Wat ons betreft dus zeker een aanrader!

Wij zijn alvast heel tevreden van zowel de service vooraf, levering en dienst na verkoop.

Willen jullie de kota eens testen, boek snel even een weekendje in onze vakantiewoning ‘Op de Borgt’ gelegen in het mooie Haspengouw!
Meer info via: opdeborgt

Bernard, Greet, Justine en Arthur

Psychiatrisch centrum Gent – Sleidinge v.z.w.

Deze 12m² kota is geplaatst door Pelgrims company aan het psychiatrisch centrum Gent – Sleidinge V.Z.W.

Het P.C.G.S  biedt een behandeling , begeleiding en verzorging aan mensen die zich aanmelden met problemen van psychische aard. De kota bevindt zich aan de afdeling “ Yugen”  een plek voor ontmoeting en groei. Zij verwelkomen er jongeren voor dagopvang van 12 tot 18 jaar die emotioneel , relationeel en/of psychisch vast zijn komen te zitten. Jongeren uit Oost-en West –Vlaanderen zonder of met een traject binnen de (bijzondere) jeugdzorg kunnen daar terecht. De kota zal gebruikt worden individueel en in groepsverband voor therapie.

P.C.G.S  afdeling  Yugen
www.pcgs.be